Fitness pentru toate varstele

Primesc des intrebari de la ce varsta poate fi inceput acest sport sau pana la ce varsta poate fi practicat. In acest articol voi raspunde la aceasta intrebare.

In primul rand nu recomand acest sport tinerilor sub 16 ani decat daca efectueaza exercitii doar cu greutatea corpului sau cu greutati foarte mici, pana in 2 kg. Ca vin la sala supravegheati si fac exercitii de tip cardio sau cu greutatea corpului, asa cum am spus, da. Acest tip de antrenament duce la prevenirea sau reducerea obezitatii, ne impiedica sa devenim sedentari, intaresc sistemul imunitar, osos, muscular. Antrenamentele pentru ei nu ar trebui sa dureze mai mult de 30 de minute si de maxim 3 ori pe saptamana.

Fitnessul la varsta a treia: orice tip de activitate fizica ai facut pana acum e de preferat sa ai o zi pauza intre zilele de antrenament pentru recuperare. Mare atentie daca lucrezi cu greutati la forma si corectitudinea acestora pentru ca exista mari riscuri de accidentare. Sunt de preferat aparatele deoarece ofera o forma corecta a executiei.  Toate aceste exercitii cardio, cu greutati, pe langa faptul ca iti mentin musculatura la un nivel optim, te ajuta sa si elimini stresul din organism. Si mai adaug ca atunci cand depui un efort fizic placut, creierul elibereaza hormonul starii de bine numit si endorfina. Acest hormon, impreuna cu adrenalina si serotonina ajuta la vindecarea depresiei si anxietatii.

Practicanti ai acestui sport avand diferite varste am intalnit la Sky Fitness, sala de fitness, aerobic din zona Doamna Ghica, Colentina.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s